Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Latest Threads
Can anyone ID this?
Last Post: Muddy Poppins
Today 12:54 PM
» Replies: 2
» Views: 74
Bijomaru's YouTube videos
Last Post: Muddy Poppins
Today 12:02 PM
» Replies: 5
» Views: 74
Any idea how to achieve the grayish-whit...
Last Post: WaltWiz1901
Today 11:20 AM
» Replies: 9
» Views: 112
Muddy Poppins YouTube Video's
Last Post: Muddy Poppins
Today 10:32 AM
» Replies: 578
» Views: 166763
Tomy Euro Tunnel le Shuttle
Last Post: Super
Today 10:18 AM
» Replies: 4
» Views: 53
Unrecorded Phantom Gems
Last Post: Vio
Yesterday 11:18 PM
» Replies: 60
» Views: 3005
Continuation of BigLobe Plarail Musuem
Last Post: Super
Yesterday 08:42 AM
» Replies: 121
» Views: 4658
TnA (talk n action) Thomas... With a sn...
Last Post: Super
06-01-2020 10:22 AM
» Replies: 33
» Views: 9667
An Exciting Update
Last Post: Super
06-01-2020 10:15 AM
» Replies: 14
» Views: 702
Plarail TOMY Thomas NEW RELEASES
Last Post: Super
06-01-2020 10:06 AM
» Replies: 922
» Views: 371785
Mister No's Plarail Pics & Vids
Last Post: Off The Rails
06-01-2020 04:46 AM
» Replies: 184
» Views: 9794
Vio's YouTube Videos
Last Post: Vio
05-30-2020 11:12 PM
» Replies: 77
» Views: 4439

Plarail S-42 223 Special Rapid Sound Repair
#1
I bought this train on Ebay for not very much, in 'sound not working' condition. Using a multimeter I found that there was a variable voltage of up to about 0.5VDC being delivered to the speaker via the green and yellow wires when the wheels were turned, but no sound coming from the speaker, so it seemed reasonable to assume that the speaker was broken.  I found a pair of equivalent speakers on Ebay, costing just £1.15p delivered, from China (how can they do that?), I've just fitted one, and am very pleased that it works!

The speaker specification is 29mm diameter, 16ohm, 0.25watts. The black one is the old one, the green ones are new.

[Image: DSC03699.jpg]


...and here's the train fitted with Nigel's latest 3D printed couplings.
[Image: DSC03700.jpg]
[-] The following 2 users Like chrisjo's post:
  • Off The Rails, Super
Reply
#2
Nice fix there Chris glad to see the new couplings are working nicely too Smile

BTW - Did you decide what colour you would like the batch I'm going to send you in thanks for all your testing?!?
Happily collecting things all my life... Big Grin
Reply
#3
Nice job Chrisjo. I searched for quite sometime on finding the right speakers for the TnA engines and then again for the EF-62/63 set. The ones I needed always seems to be a few mm off or a few watts off.. it is very satisfying though when finding the fix and getting these back to working order.
Reply
#4
Excellent work C-Jo. I too often wonder how a lot of Chinese Sellers can make money with free shipping and low cost of product.
[Image: super-smiley-emoticon.gif]
Reply
#5
(01-17-2019, 09:10 AM)Nigels Wrote: BTW - Did you decide what colour you would like the batch I'm going to send you in thanks for all your testing?!?
That metallic Daisy colour would be good, or black, thanks very much.
[-] The following 1 user Likes chrisjo's post:
  • Super
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:


Password:





Private Messages
Please login or register to use this functionality.

Statistics
» Members: 672
» Latest member: WaltWiz1901
» Forum threads: 3,556
» Forum posts: 37,609

Full Statistics

Online Staff
There are no staff members currently online.

Who's online
There are currently 28 online users. [Complete List]
» 1 Member(s) | 27 Guest(s)
Avatar

Advertiser